Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

ΚΕΙΚ ΜΗΛΟ ΚΑΝΕΛΑ

ΥΛΙΚΑ
4 Μήλα
4 Αβγά
3 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 Κουταλάκια γλυκού κανέλα
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι. Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το αλεύρι, το μπέικιν και την κανέλα. Στραγγίζουμε τα μήλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: