Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
12 Περίπου ντομάτες και πιπεριές
Ελαιόλαδο
200γρ. Ρύζι
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 Καρότα τριμμένα
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
1/2 Ματσάκια μαϊντανό  ψιλοκομμένο
Δυόσμο
4 Φρυγανιές τριμμένες
Αλάτι
Πιπέρι
Πατάτες κομμένες κυδωνάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τα καπάκια από τα λαχανικά.
  • Κρατάμε τη ψίχα από τις ντομάτες. Τα βάζουμε σε ταψί και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε ελαιόλαδο και 1 ποτήρι νερό, καθώς και το εσωτερικό από τις ντομάτες. Θέλουμε να μείγμα μας να είναι λίγο ζουμερό οπότε αν χρειαστεί βάζουμε και άλλο νερό, αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα λαχανικά. 
  • Ενδιάμεσα από τα λαχανικά βάζουμε τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: