Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

ΜΟΥΣΑΚΑΣ

ΥΛΙΚΑ
Μελιτζάνες
Πατάτες
1 Κιλό κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
250γρ. Χυμό ντομάτας
Ρίγανη
2 Λίτρα γάλα
1 Κορν φλάουρ
Μοσχακάρυδο
2 Αβγά
Αλάτι
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
Λάδι για τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε φέτες και τις αλατίζουμε. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου και κατόπιν βάζουμε το κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να αλλάξει χρώμα. Βάζουμε το χυμό ντομάτας με μισό ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, βάζουμε το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε γρήγορα να διαλυθεί. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και τα αβγά χτυπημένα. 
  • Στρώνουμε τις πατάτες στο ταψί του φούρνου, από πάνω τις μελιτζάνες και τον κιμά. Τελειώνουμε με τη μπεσαμέλ.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: