Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό κιμά
2 Πιπεριές ψιλοκομμένες
1/2 Κιλό κριθαράκι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
Αλάτι
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
Πιπέρι
1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 Λίτρο ζωμό βοδινού
250γρ. Χυμό ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου και τις πιπεριές. Βάζουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να πάρει χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο από το ζωμό που διατηρούμε ζεστό και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Κάθε φορά που στεγνώνει το φαγητό ρίχνουμε λίγο από το ζωμό μέχρι να γίνει το κριθαράκι. 
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: