Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο χωριάτικα φύλλα
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
2 Κίτρινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
2 Πράσινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
300γρ. Φέτα σε τρίμματα
200γρ. Μυζήθρα τριμμένα
3 Αβγά
2 Φρυγανιές τριμμένες
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε τα τυριά και αλατοπιπερώνουμε.
  • Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα ένα ένα. 
  • Τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και απλώνουμε τη γέμιση.
  • Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε και αυτά ένα ένα. 
  • Στρίβουμε τις άκρες που περισσεύουν προς τα μέσα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: