Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κιλό σπανάκι
1/2 Κιλό αρωματικά χόρτα
1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 Ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
1 Πρέζα κανέλα
1 Ποτήρι του νερού γάλα
3 Αβγά
1/2 Κιλό φέτα σε τρίμματα
1 Πακέτο χωριάτικα φύλλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα τα χορταρικά. Τα αλατίζουμε, τα στύβουμε. 
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα χόρτα μας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα με το γάλα και τη φέτα. 
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά.
  • Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: