Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
4 Μεγάλα καλαμάρια
Ελαιόλαδο
70γρ. Ρύζι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Μπαχάρι
1 Σφηνάκι ούζο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από 1 λεμόνι
160ml. Νερό
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο μάραθο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα πλένουμε πολύ καλά. Αφαιρούμε τα κεφάλια και τα πλοκάμια αφαιρούμε το δέρμα και τα μάτια και τα ψιλοκόβουμε. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κεφάλια και πλοκάμια.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπαχάρι. Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε το νερό και το ρύζι. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό, το μάραθο, το ξύσμα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να τη γέμιση να κρυώσει.
  • Γεμίζουμε τα καλαμάρια κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα το άνοιγμα και τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος περιχύνουμε με το λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: