Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Λίτρο ζωμό λαχανικών
80γρ. Βούτυρο
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250γρ. Ρύζι αρμπόριο
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
Δεντρολίβανο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
150ml. Λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρολάκι κρατάμε ζεστό τον ζωμό.
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Ρίχνουμε λίγο από το ζωμό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όταν απορροφηθούν τα υγρά συμπληρώνουμε ζωμό. Κάνουμε το ίδιο μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και τη παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: