Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό κιμά
5-6 Φρυγανιές τριμμένες
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Αβγό
1 Κρεμμύδι τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο δυόσμο
1 Κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 Σφηνάκι ούζο
Λάδι για το τηγάνι
Αλεύρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
4 Ντομάτες τριμμ΄νες
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με όλα τα υλικά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε να πάρουν χρώμα. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε τις ντομάτες και το πελτέ που έχουμε διαλύσει σε ένα ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά.
  • Βάζουμε μέσα τους κεφτέδες και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: