Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Φλιτζάνια αλεύρι
173 Φλιτζανιού καρύδα και λίγη ακόμη για πασπάλισμα
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
1 Φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1 Φλιτζάνι γάλα
2 Αβγά
1 Βανίλια
2/3 Φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη καρύδα και τα αμύγδαλα. Συμπληρώνουμε το γάλα, τα αβγά, τη βανίλια, το μπέικιν και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  • Στρώνουμε με λαδόκολλα μία φόρμα για κέικ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 50 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Όταν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: