Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ

ΥΛΙΚΑ
600γρ. Σύκα
200γρ. Ζάχαρη καστανή
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 Πρέζα γαρίφαλο
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα σύκα και τα βάζουμε σε γυάλινο μπολ με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  • Βάζουμε όλο το μείγμα σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο και βράζουμε για 30 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: