Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1/2 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
2 Φύλλα δάφνης
1 Πρέζα γαρύφαλλο
1 Κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 Κιλό ντομάτες τριμμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο. Καθαρίζουμε, πλένουμε, και στραγγίζουμε τα κρεμμυδάκια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε ελαφρά το κοτόπουλο, το βγάζουμε και τηγανίζουμε τα κρεμμύδια με το πολτό σκόρδου. Τα βάζουμε όλα σε μία κατσαρόλα, με λίγο λάδι, 1 ποτήρι νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μείνει μόνο με τη σάλτσα του και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: