Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ

ΥΛΙΚΑ
Περίπου 2 κιλά χταπόδι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Φύλλο δάφνης
Ελαιόλαδο
50γρ. Κάππαρη
Πάπρικα γλυκιά
Πιπέρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε, καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσρόλα.
  • Βάζουμε νερό τόσο όσο να το σκεπάζει και βάζουμε το φύλλο δάφνης. Σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 1/2 ώρα.
  • Στραγγίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Βάζουμε τα κομμάτια του χταποδιού και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά.
  • Βάζουμε σε μία πιατέλα το χταπόδι και σκορπάμε τη κάπαρη και το μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: