Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
5-6 Κολοκυθάκια
1/2 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 Ρύζι Καρολίνα
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο δυόσμο
1 Καρότο τριμμένο
1 Ντομάτα τριμμένη
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Αβγά
Χυμό από 1 λεμόνι
1 Κουταλιά σούπας αλεύρι
1 Κούπα λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τις άκρες τους. Αφαιρούμε και το εσωτερικό τους.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το ένα αβγό, το μαϊντανό, και το δυόσμο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το καρότο. Αλάτι, πιπέρι και το μισό λάδι, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια.
  • Φροντίζουμε να μην είναι η γέμιση μέχρι την άκρη. Τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, μία κούπα ζεστό νερό λίγο αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για μία ώρα.
  • Χτυπάμε το δεύτερο αβγό με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε λίγο από το ζωμό του φαγητού και το αλεύρι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το φαγητό. Κουνάμε λίγο τη κατσαρόλα να πάει παντού και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: