Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

ΜΥΔΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό Μύδια καθαρισμένα
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
3 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
Πάπρικα γλυκιά
1 Σφηνάκι λευκό κρασί
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τη πάπρικα και το πελτέ ντομάτας και τα καβουρντίζουμε.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το πολτό σκόρδου και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: