Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό χοιρινό από μπούτι
4 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
400γρ. Μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
1 Κρεμμύδι τριμμένο
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
300ml. Λευκό κρασί
1 Κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά της σούπας μέλι
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Βάζουμε το κρέας και το γυρίζουμε να θωρακιστεί και να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τη πάπρικα.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μία ώρα και είκοσι λεπτά. Στο τέλος αν έχουμε αρκετό ζουμί παίρνουμε 2-3 κουτάλες σε ένα μπολ διαλύουμε μέσα 2 κουταλιές σούπας αλεύρι και το ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για λίγο να δέσει η σάλτσα. 
  • Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: