Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1500γρ. Μοσχάρι νουά
500γρ. Μανιτάρια λευκά κομμένα στα 4
Ελαιόλαδο
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
5-6 Κόκκους μπαχάρι
Ρίγανη
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Αλάτι
Πιπέρι
1 Ποτήρι λευκό κραί
1/2 Λίτρο ζεστό νερό
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Τοποθετούμε το κρέας και το σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το πολτό σκόρδου και το κρασί. Προσθέτουμε το μπαχάρι, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το κρέας για 2 ώρες. 30 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό συμπληρώνουμε τα μανιτάρια και τα καρότα.
  • Όταν το φαγητό είναι έτοιμο αφαιρούμε το κρέας από τη κατσαρόλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με λίγο χλιαρό νερό και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το βάζουμε στη κατσαρόλα.
  • Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή πουρέ, ή ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: