Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο
1 Πακέτο φύλλο Βηρυτού
4 Μελιτζάνες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πιπεριά ψιλοκομμένη
400γρ. Λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε κυβάκια
200γρ. Φέτα
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 Αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια και τις σοτάρουμε σε λίγο λάδι μαζί με το κρεμμύδι . Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο, μαζί με τη πιπεριά. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα για να μη πάρουμε το λίπος και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, τα αβγά, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα και αυτά. Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: