Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΑΒΓΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό πατάτες
4 Αβγά βρασμένα σφικτά
250γρ. Τριμμένο τυρί
100γρ. Μπέικον
400ml. Κρέμα γάλακτος
1 Φλιτζάνι γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες, τις τηγανίζουμε και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Απλώνουμε μία στρώση πατάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος προσέχουμε να μην αφήσουμε κενά και τις αλατίζουμε.
  • Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί και περιχύνουμε με τη μισή κρέμα γάλακτος.
  • Απλώνουμε τα αβγά τα οποία έχουμε κόψει σε ροδέλες, αλατοπιπερώνουμε και από πάνω βάζουμε το μπέικον, βάζουμε τις υπόλοιπες πατάτες (ας μην είναι πολύ στριμωχτά τώρα, δεν μας πειράζει.) Αλατίζουμε και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει ελαφρά με το γάλα.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: