Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
5 Μελιτζάνες χοντροκομμένες
2 Ντομάτες
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Κουταλιές πολτό σκόρδου
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρέας το αλατίζουμε και βάζουμε νερό τόσο όσο να το σκεπάζει και το βράζουμε για 40 λεπτά. Σε ένα μπολ με νερό και αλάτι βάζουμε τις μελιτζάνες για μία ώρα. Τις σουρώνουμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου, το αλατοπίπερο και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε. Σουρώνουμε το κρέας και κρατάμε 2 φλιτζάνια από το ζωμό. Βάζουμε το κρέας σε μία γάστρα και τις μελιτζάνες και περιχύνουμε με το μείγμα τις ντομάτας. Προσθέτουμε το ζωμό και περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε τη γάστρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: