Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΙ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό γίγαντες
Ελαιόλαδο
1 Καρότο κομμένο σε ροδέλες
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε το γίγαντες σε ένα μπολ και το γεμίζουμε νερό. Την άλλη μέρα τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε σε σκέτο νερό μαζί με το καρότο και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το πολτό σκόρδου, το καρότο και τους γίγαντες. Βάζουμε νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει και βράζουμε για 20 λεπτά. Κατόπιν βάζουμε τα μυρωδικά και το χυμό λεμονιού.
  • Αλατοπιπερώνουμε και όταν σωθεί το νερό κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: