Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΣΟΥΦΛΕ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Πένες ή άλλα ζυμαρικά
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 Κουταλιές σούπας αλεύρι
500ml. Γάλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
200γρ. Τυρί κρέμα
4 Κρόκοι αβγών χτυπημένοι
100γρ. Παρμεζάνα
100γρ. Γραβιέρα
4 Ασπράδια χτυπημένα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε τα ζυμαρικά να γίνουν al dente, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε πάλι στη κατσαρόλα. 
  • Ρίχνουμε στη κρέμα τους κρόκους, το τυρί κρέμα, τη μισή παρμεζάνα και τη γραβιέρα, ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Προσθέτουμε τη μπεσαμέλ στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς καθώς και ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος όπου θα ψήσουμε το σουφλέ. Βάζουμε το μείγμα στο ζεστό πυρίμαχο πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: