Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Μπούτι αρνίσιο
1 Κιλό πατάτες baby
70γρ. Μέλι
60γρ. Μουστάρδα
Ελαιόλαδο
150ml. Κόκκινο κρασί
Θυμάρι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, το τοποθετούμε στη γάστρα μαζί με τις πατάτες που έχουμε καθαρίσει και πλύνει. Το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  • Σ ένα μπολ βάζουμε το μέλι, τους χυμούς, τη μουστάρδα και το κρασί. Τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη. Περιχύνουμε το κρέας και τις πατάτες με το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα.
  • Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το site: www.gourmed. gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: