Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κομμάτι χοιρινό περίπου 1 1/2 κιλό
1 Ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Θυμάρι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
5 Φέτες ζαμπόν
Λίγο κόλιναδρο
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει. Τα ρίχνουμε στο multi, προσθέτουμε το πολτό σκόρδου, το μαϊντανό, το θυμάρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι και τα αναμιγνύουμε.
  • Πλένουμε το κρέας, το οποίο έχουμε ζητήσει από τον χασάπη να το κόψει για ρολό. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε τη πάστα μυρωδικών, Στρώνουμε τις φέτες του ζαμπόν και τυλίγουμε σε ρολό. Το δένουμε με σπάγκο μαγειρικής και το βάζουμε σε ταψί. 
  • Με ένα πινέλο απλώνουμε ελαιόλαδο επάνω στο ρολό και πασπαλίζουμε με το κόλιανδρο. Ανακατεύουμε λίγο ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και τους χυμούς από το λεμόνι και το πορτοκάλι και περιχύνουμε το ρολό. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: