Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΑΠΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό κριθαράκι
250γρ. Απάκι
2 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
1 Κουταλάκι γλυκού μέλι
1 κύβο ζωμό βοδινού
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πάπρικα καπνιστή
Πάπρικα καυτερή
Ελαιόλαδο
Παρμεζάνα τριμμένη
Ρίγανη
2 Λίτρα περίπου ζεστό νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζουμε το απάκι να το σοτάρουμε για λίγα λεπτά, Το αφαιρούμε και βάζουμε το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου και το πελτέ ντομάτας και τα σοτάρουμε. Ρίχνουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε δυο τρεις φορές να λαδωθεί. 
  • Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε λίγο λίγο το ζεστό νερό και ανακατεύουμε κατά διαστήματα να μη μας κολλήσει το φαγητό. Όταν τελειώνει το νερό συμπληρώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι το κριθαράκι μας να είναι έτοιμο. Βάζουμε μέσα το απάκι πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: