Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Αλεύρι
400γρ. Ζάχαρη
250γρ. Βούτυρο
4 Αβγά
260ml. Γάλα
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Λίγο λικέρ αμαρέτο
Σαντιγί
Καρυδόψιχα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο μακρόστενες φόρμες για κέικ. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ. Συνεχίζουμε ρίχνοντας εναλλάξ λίγο γάλα, λίγο αλεύρι και στο τέλος το ξύσμα πορτοκαλιού. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη τη μοιράζουμε στις δύο φόρμες.
  • Ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε. Τα αλείβουμε με το λικέρ από δύο τρεις φορές το καθένα.
  • Ετοιμάζουμε τη σαντιγί και τα διακοσμούμε. (Εγώ χρησιμοποίησα 2 φακελάκια Garni), ρίχνουμε ψιλοκομμένα καρύδια και είμαστε έτοιμοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: