Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
250γρ. Κρέμα γάλακτος
1 Κρεμμύδι χοντροκομμένο
100γρ. Άσπρα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
50γρ. Αρακά
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 Ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1 Ποτήρι κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα λαχανικά και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε το κρέας, αλάτι και πιπέρι. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη ντομάτα και ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό. Κλείνουμε τη κατσαρόλα χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για μία ώρα. Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια δυο βράσεις και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

1 σχόλιο:

  1. Αν αντί για κρέμα γάλακτος πρόσθετα χυμό λεμονιού και αντί για κόκκινο κρασί ,λευκό θα χαλούσε η γεύση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: