Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμά
5-6 Κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
1 Κρασοπότηρα κόκκινο κρασί
Κύμινο
1 πρέζα κανέλα
Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
Πάπρικα γλυκιά
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για τηγάνι
Ρίγανη
1 Αβγό
Για τη σάλτσα
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Μπούκοβο
Λίγη κανέλα
1 Ποτήρι νερό
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και τον ζυμώνουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
  • Πλάθουμε τα σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε ελαφρά να πάρουν χρώμα. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και βάζουμε τα σουτζουκάκια και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 45 λεπτά να δέσει η σάλτσα. 
  • Σερβίρουμε με πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: