Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΤΑΡΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κούπα ροδέλες ελιάς
1 Ντομάτα κομμένη σε φέτες
12 Φιλέτα αντζούγιας
Θυμάρι
Ρίγανη
1 Πρέζα ζάχαρη
3 Κρεμμύδια
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 1/2 Φλιτζάνι αλεύρι
1/2 Φλιτζάνι βούτυρο
2-3 Κουταλιές νερό κρύο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε το αλεύρι επάνω στο πάγκο εργασία και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τα τρίβουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη σαν τραχανάς. Τα πλάθουμε σε λεία ζύμη. Τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και το στρώνουμε σε μια ταρτιέρα που προηγουμένους την έχουμε ντύσει με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε από πάνω μία λαδόκολλα, βάζουμε μερικά φασόλια, για να μη φουσκώσει η ζύμη και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 10 λεπτά.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα σωτάρουμε με λάδι και αλάτι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τ αφήνουμε να καραμελώσουν και ρίχνουμε το θυμάρι. Τ αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Τα βάζουμε στην τάρτα και από πάνω στρώνουμε τις φέτες τις ντομάτας. Αλατίζουμε και βάζουμε τις αντζούγιες και τις ελιές και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και 1-2 τριμμένες φρυγανιές. Ψήνουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: