Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΠΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κιλό αρνί από μπούτι κομμένο σε μερίδες
100ml. Ελαιόλαδο
3 Κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 Κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
500ml. Κόκκινο κρασί
450γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα από κονσέρβα μαζί με το χυμό τους
Λίγη κανέλα
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Χυμός από 1 λεμόνι
1 1/2 Κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το κρέας σε μια λεκάνη, το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο, το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας και το περνάμε από το αλεύρι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρέας από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει καλά. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να τον καβουρντίσουμε. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα. Ανακινούμε την κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε την κανέλα. Ρίχνουμε 200ml ζεστό νερό και αλατοπιπερώνουμε. Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε τις πατάτες και ανακινούμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία και περίπου μία ώρα.
  • Αν ενδιάμεσα μείνει χωρίς ζουμί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. 
  • Το φαγητό είναι έτοιμο όταν μελώσει και έχει μείνει με λίγη πηχτή σάλτσα.
  • Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το site www.bostanistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: