Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Συκωταριά καλά πλυμένη κομμένη σε μικρά κομμάτια
Χυμός από 1 λεμόνι
Χυμός από 1 πορτοκάλι
3 Κουταλιάς της σούπας μουστάρδα
1 Κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1 Κουταλάκι γλυκού ρίγανη
Δεντρολίβανο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά τη συκωταριά, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε για 5 λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Έπειτα την αδειάζουμε σ ένα τρυπητό και την αφήνουμε να στραγγίσει.
  • Σ ένα μπολ χτυπάμε τους δύο χυμούς με τη μουστάρδα. Σε ένα πυρέξ βάζουμε τη συκωταριά, πασπαλίζουμε με τη πάπρικα, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε καλά, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το μείγμα χυμών μουστάρδας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες να μαριναριστεί.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το σκεύος, ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου. Λίγο πριν το τέλος αν το φαγητό δεν έχει πάρει το χρώμα που θέλουμε βάζουμε το γκριλ για να ροδίσει.
  • Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες και με ντιπ γιαουρτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: