Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
300γρ. Βιτάμ
170γρ. Ζάχαρη άχνη
4 Αβγά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμός από 1 πορτοκάλι
100ml. Γάλα
350γρ. Αλεύρι
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίσουμε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά περίπου ακόμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αλείφουμε μια φόρμα με βιτάμ την αλευρώνουμε ελαφρά. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 175 βαθμούς. Όταν το κέικ κρυώσει καλά τότε το βγάζουμε από τη φόρμα. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: