Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Υλικά
·         750 γραμ. γαύρο φιλεταρισμένο
·         2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
·         χυμό 2 λεμονιών
·         λίγο δυόσμο
·         λίγο μαϊντανό
·         5 σκελίδες σκόρδο
·         1200 γραμ. πατάτες βρασμένες
·         3 κουτ. σούπας μουστάρδα
·         1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
·         αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά ετοιμάζουμε τα υλικά. Φιλετάρουμε το γαύρο, αφαιρώντας το κεφάλι και το κόκαλο. Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο., τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Στύβουμε τα λεμόνια.
Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ένα τηγάνι τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν, περίπου 2-3 λεπτά, και μετά σβήνουμε την φωτιά.
Έπειτα, στρώνουμε σε ένα ταψάκι μια βάση από πατάτες βρασμένες. Πάνω τους απλώνουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και μετά στρώνουμε το γαύρο. Τοποθετούμε το γαύρο ανοιχτό, γούνα όπως λέγεται, με την έξω πλευρά του να ακουμπάει στις πατάτες. Σε κάθε σειρά έχουμε 8 κομμάτια γαύρου, ανάλογα και με το ταψάκι. Κατόπιν, πάνω από κάθε γαύρο στρώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες, για να δώσουν επιπλέον γεύση. Τέλος, φτιάχνουμε άλλη μια στρώση γαύρους, αυτή την φορά τοποθετημένους από την ανάποδη πλευρά. Πασπαλίζουμε το ταψάκι με μαϊντανό, για την μυρωδιά.
Στο μούλτι, ετοιμάζουμε την σάλτσα μουστάρδας. Έτσι, ρίχνουμε τις μουστάρδες, σκόνη και κανονική, και τις χτυπάμε μαζί με αλατοπιπερο τη ρίγανη και το δυόσμο, λεμόνι και ελαιόλαδο.
Με την σάλτσα αυτή και με μισό ποτηράκι νερό περίπου, περιχύνουμε το ταψί και το στέλνουμε στο φούρνο, για 25-30 λεπτά περίπου, να ψηθεί στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και σερβίρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: