Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Υλικά
• 1 & 1/2 κιλό μοσχάρι (ελιά) κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
• 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 πράσο ψιλοκομμένο
• 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε καρέ
• 1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
• 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
• 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
• 1 κ.γλ. ρίγανη και 1κ.γλ. δυόσμο

Για τη σος γιαουρτιού:

500γρ. στραγγιστό γιαούρτι
• 1/2 κ.γλ. ρίγανη
• 1/2 κ.γλ. δυόσμο
• 1 κ.σ. ξίδι,
αλάτι,

φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
  • Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος γύρω γύρω. Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το πράσο,το καρότο και τις καυτερές πιπεριές, και τα αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού.
  • Δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά το φαγητό! Τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά είναι αρκετά. Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Όταν βράσει και μαλακώσει το κρέας, βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος γιαουρτιού σε μπόλ. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και το περιχύνουμε με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: