Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ

Υλικά
·         7 καρδούλες, αγκινάρας
·         1 κρεμμύδι ξερό
·         50 γραμ. αρακά
·         3 καρότα
·         2-3 μικρές πατάτες
·         2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
·         1 κουτάλα αλεύρι
·         αλάτι, πιπέρι
·         ελαιόλαδο
·         λίγο άνηθο
·         1 ποτήρια νερό
·         χυμό ενός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και τις πατάτες σε κύβους.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Έπειτα ρίχνουμε τα καρότα, τις πατάτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο και περιμένουμε λιγάκι να τσιγαριστούν όλα μαζί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό, τον χυμό του λεμονιού και μια κουτάλα αλεύρι για να δέσει η σάλτσα. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην φωτιά, μέχρι να βράσουν οι πατάτες και το καρότο, περίπου 15 λεπτά.
Προς το τέλος βάζουμε και τις αγκινάρες (εφόσον δεν είναι φρέσκες). Αφήνουμε την κατσαρόλα ανοιχτή μέχρι αν χυλώσει το φαγητό, περίπου 5 λεπτά.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με άνηθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: