Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Υλικά:
·          1,5 κιλό φιλέτο γαλοπούλας  σε μερίδες
·          1/2 φλ. Λάδι
·          2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
·          2-3 καρότα κομμένα σε κύβους
·          1 μεγάλο ξύλο κανέλας
·          4-5 γαρίφαλα
·          Αλάτι
·          Πιπέρι
·          1 κιλό βερίκοκα
·          1 γεμάτη κ.σ. μέλι
·          χυμό από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
·          1 ποτήρι κρασιού νερό

Εκτέλεση:
1.    Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας. Βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα με χοντρό πάτο το λάδι και όταν ζεσταθεί, βάζουμε τις μερίδες της γαλοπούλας να ροδίσουν.
2.    Μόλις τα γυρίσουμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν και σβήνουμε με το μισό χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα γαρίφαλα μαζί με 1 ποτηράκι βραστό νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί.
3.    Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τα βερίκοκα (κομμένα στη μέση ή ολόκληρα - χωρίς κουκούτσι όμως) και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για λίγο και αυτά, αλλά να μη λιώσουν.

4.    Προσθέτουμε το μέλι και τους υπόλοιπους χυμούς. Σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να υπάρχουν περιττά υγρά, οπότε, καθώς θα πάρουν βράση όλα μαζί, να πήξει γρήγορα το φαγητό και να το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: