Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ

Υλικά:
  • 1/5 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάxαρη
  • 2 αβγά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις xρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4-5 μήλα κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • λίγο κονιάκ
  • λίγο γάλα
  • λίγη κανέλα
  • ζάxαρη άxνη

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ν' ασπρίσει λίγο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και εξακολουθούμε να χτυπάμε.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και μετά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, το γάλα (όσο χρειάζεται για να μην είναι σφιχτό το μείγμα) και το κονιάκ.
  • Έχουμε κόψει κομματάκια τα μήλα, και τα έχουμε πασπαλίσει με λίγη ζάχαρη και κανέλα όση ώρα φτιάχνουμε το μείγμα. Ανακατεύουμε τα μήλα στο μείγμα και το στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί (διαμέτρου περίπου 35 εκ.). Θέλει περίπου 45 λεπτά ψήσιμο σε μέτριο φούρνο, να ροδίσει και να λιώσουν αρκετά τα μήλα. Για να δούμε αν έχει ψηθεί, βυθίζουμε ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμη.
  • Όταν κρυώσει λίγο, κοσκινίζουμε από πάνω λίγη άχνη να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνεια, και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: