Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

SPAGGETI PESTO

Υλικά
1/2 κιλό μακαρόνια
Λίγα φρεσκοκομμένα φύλλα βασιλικού
50 γρ. κουκουνάρι
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150γρ. τριμμένο τυρί Παρμεζάνα
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα γουδί τις σκελίδες του σκόρδου και τα φυλλαράκια του βασιλικού και ξεκινήστε να τα χτυπάτε. Αν δεν έχετε γουδί, μπορείτε να εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε ένα μίξερ για την ανάμειξη των υλικών.
Όταν το μείγμα σας αρχίσει να γίνεται ομοιογενές, προσθέ
Προς το τέλος της διαδικασίας ρίξτε το κουκουνάρι και ολοκληρώστε την ανάμειξη των υλικών.
Βράστε τα ζυμαρικά σας σε μια μεγάλη ευρύχωρη κατσαρόλα με μπόλικο, καλά αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente και κατόπιν σουρώστε τα.
Απλώστε τη σάλτσα στα ζυμαρικά σας και δώστε ένα σπινθήρα ζωντάνιας τρίβοντας λίγο μαύρο πιπέρι και μια μικρή δόση παρμεζάνας πάνω από τη μακαρονάδα σας.
στε το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα και χτυπήστε ξανά μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μια παχύρευστη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: