ΥΛΙΚΑ
5 Φύλλα κρούστας
1 Κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 Κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 Λίτρα γάλα
1 1/2 Κούπα ζάχαρη
3 Αβγά
100γρ. Βούτυρο
2 Βανίλιες
Λίγη κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί ελαφρά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις δύο κούπες με το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε καλά τα αβγά με τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στην κρέμα, ανακατεύουμε.
Σ ένα ταψί βάζουμε λίγο βούτυρο και προσθέτουμε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντας καλά. Βάζουμε την κρέμα και την απλώνουμε να πάει παντού. Ρίχνουμε το βούτυρο που μας περίσσεψε και γυρνάμε τις άκρες των φύλλων γύρο γύρο στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45΄ λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρώμα.
5 Φύλλα κρούστας
1 Κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 Κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 Λίτρα γάλα
1 1/2 Κούπα ζάχαρη
3 Αβγά
100γρ. Βούτυρο
2 Βανίλιες
Λίγη κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί ελαφρά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις δύο κούπες με το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε καλά τα αβγά με τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στην κρέμα, ανακατεύουμε.
Σ ένα ταψί βάζουμε λίγο βούτυρο και προσθέτουμε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντας καλά. Βάζουμε την κρέμα και την απλώνουμε να πάει παντού. Ρίχνουμε το βούτυρο που μας περίσσεψε και γυρνάμε τις άκρες των φύλλων γύρο γύρο στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45΄ λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: