Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

750 γρμ. κολοκυθάκια τριμμένα
1/2 φλυτζ. φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
(μόνο το άσπρο μέρος)
2 κουτ. άνιθος ψιλοκομμένος
2 κουτ. μαιντανός ψιλοκομμένος
3 αυγά
1 κουτ. πάπρικα
Αλάτι,πιπέρι
1 φλυτζ. Σκληρό τυρί  τριμμένο
1 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα κολοκύθια σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν για 15 λεπτά περίπου. Τα βάζουμε σε μπολ μαζί με τα κρεμμυδάκια,τον άνηθο, τον μαιντανό, τα αυγά, την πάπρικα και ανακατεύουμε, έτσι ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τυρί και το αλεύρι λίγο λίγο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και το ρίχνουμε στο ζεστό λάδι. Τους γυρίζουμε και τους αφήνουμε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τους βγάζουμε, τους ακουμπάμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι και σερβίρουμε ζεστούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: