Υλικά
· 1500 γρ. γάλα
· 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
· 3/4 κούπας ζάχαρη
· 2 κουταλιές βούτυρο αγελάδας
· 7 αυγά
· 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
· 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
για το σιρόπι
· 2 κούπες ζάχαρη
· 1 κούπα νερό
· 2 κουταλιές γλυκόζη
· λίγη βανίλια
|
|
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το σιμιγδάλι με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και ρίξτε το
γάλα ζεστό. Ανακατέψτε το μίγμα επάνω στη φωτιά, έως ότου πήξει. Κατεβάστε
το από τη φωτιά, ρίξτε το βούτυρο, το ξύσμα και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
Αφήστε να κρυώσει ελαφρά, ανακατεύοντας από καιρό σε καιρό, για να μην
πιάσει κρούστα. Στο μεταξύ, στρώστε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα σε
ταψάκι 25x35 εκ. και αδειάστε μέσα την κρέμα. Στρώστε από πάνω τα υπόλοιπα
φύλλα, αλείφοντας τα πάλι με βούτυρο. Ραντίστε την επιφάνεια με λίγο νερό και
χαράξτε σε κομμάτια, μόνο προς τη μια κατεύθυνση. Ψήστε σε φούρνο 175
βαθμών Κελσίου, για 1 ώρα περίπου. Ετοιμάστε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα
υλικά μαζί, έως ότου δέσει καλά. Περιχύστε με το καυτό σιρόπι το
γαλακτομπούρεκο, αμέσως μόλις βγει από το φούρνο. Αφήστε το να κρυώσει και
κόψτε το σε κομμάτια.
|
|
|
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: