Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαρίδες, χοντρές
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι
ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον μαϊντανό με το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και όλα τα μπαχαρικά.
  3. Αφήνετε να βράσουν 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ωστόσο βράζετε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά. Τις σουρώνετε και αφαιρείτε τα φλούδια, όχι όμως και τα κεφάλια.
  4. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνετε μέσα τις γαρίδες. Τις αφήνετε να βράσουν για 15 ακόμη λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

ΣΗΜ: Τις γαρίδες μπορείτε να τις σερβίρετε με βραστό ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: