Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΧΑΛΒΑΣ ΑΠΟ ΣΥΜΙΓΔΑΛΙ


Υλικά
·  1 φλιτζάνι λάδι
·  2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
·  15 αμύγδαλα αλεσμένα
·  5 καρύδια αλεσμένα
·  2 φλιτζάνια ζάχαρη
·  λίγη κανέλα και γαρίφαλο
·  1 μπανάνα ή
·  1 μήλο ή
·  1 αχλάδι
·  4 φλιτζάνια νερό
·  1 φακελάκι κουκουνάρι
Εκτέλεση
Καίτε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Καβουρντίζετε το ψιλοκομμένο φρούτο και στη συνέχεια καβουρντίζετε το κουκουνάρι και τα αλεσμένα αμύγδαλα και καρύδια. Ρίχνετε και το σιμιγδάλι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε αν θέλετε λίγη κανέλα. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη σε σιρόπι. Ανακατεύετε το σιρόπι με το σιμιγδάλι πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει και τοποθετείτε σε μια φόρμα και πασπαλίζετε με κανέλα και γαρίφαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: