Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Βάση τάρτας
1 1/3 Κορν φλάουρ
¼ Κούπας νερό χλιαρό
4 Κροκάδια ελαφρά χτυπημένα
1 ½ Κούπας νερό βραστό
1 Κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1/3 Κούπας χυμό λεμονιού
¼ Κούπας βούτυρο
4 Ασπράδια
¼ Κουταλάκι κρεμόριο
½ Κούπα ζάχαρη ανακατεμένη με λίγη βανίλια
Έξτρα ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μικρή βαθουλή κατσαρόλα ανακατέψτε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ. Ρίξτε το χλιαρό νερό και τα κροκάδια και ανακατέψτε καλά το μείγμα, να γίνει λείο. Προσθέστε το βραστό νερό ανακατεύοντας ζωηρά και σιγοβράστε την κρέμα επάνω σε μπεν μαρί ή σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς 6-8 λεπτά, ώσπου να πήξει. Κατεβάστε τη από τη φωτιά, ρίξτε το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Αδειάστε την κρέμα στην τάρτα. Χτυπήστε τα ασπράδια με το κρεμόριο στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, ώσπου να πήξουν. Ρίξτε τη ζάχαρη λίγη λίγη και ανακατέψτε απαλά με ένα κουτάλι, κάνοντας σχέδια. Πατήστε την τριγύρω να κολλήσει με την τάρτα για να μη μαζέψει όταν ψηθεί. Πασπαλίστε στην επιφάνεια λίγο ξύσμα λεμονιού. Βάλτε την τάρτα στο γκριλ και αφήστε τη μερικά λεπτά, ώσπου να ροδίσουν οι κορυφές της μαρέγκας. Αφήστε τη να κρυώσει καλά, μακριά από υγρασία, και κατόπιν φυλάξτε τη στο ψυγείο ακάλυπτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: