Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
125γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ. Σοκολάτα ψιλοκομμένη
3 Κουταλιές σούπας κονιάκ
500γρ. Αλεύρι
50γρ. Κακάο
1/2 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 Πρέζες αλάτι
4 Αβγά χωρισμένα
200γρ. Ζάχαρη
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ.
  • Στρώνουμε μία λαδόκολλα.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι.
  • Σε μία κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με το σοκολάτα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  • Τη βάζουμε στη μείγμα με το αλεύρι και διπλώνουμε απαλά με μία σπάτουλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: