Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Κριθαράκι
500γρ. Λουκάνικο χωριάτικο πικάντικο
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 Ντομάτες τριμμένες
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό. Προσθέτουμε 5 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό και το κριθαράκι. Σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μεταφέρουμε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα τηγανίζουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα λουκάνικα στο κριθαράκι και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: