Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Φύλλα σφολιάτας
300γρ. Κιμά
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 Πράσα κομμένα σε ροδέλες
Ελαιόλαδο
200γρ. Μανιτάρια σε φέτες
100ml. Λευκό κρασί
Δυόσμο
250γρ. Χαλούμι τριμμένο
2 Ψητές πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
2 Αβγά βρασμένα σφιχτά κομμένα σε ροδέλες
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα πράσα για 15 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το κιμά, τα κρεμμύδια και τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από αβγά και ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε τη γέμιση και βάζουμε τα αβγά, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Διπλώνουμε τις άκρες που εξέχουν προς τα μέσα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: