Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
250γρ. Λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες
500γρ. Κριθαράκι
250ml. Χυμό ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
250γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
2 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
1 Κύβο βοδινού
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. 
  • Βάζουμε το λουκάνικο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τη πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί. 
  • Σε ζεστό νερό έχουμε διαλύσει το κύβο. Ρίχνουμε στη κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο από το ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε. 
  • Κάθε φορά που τελειώνει το νερό συμπληρώνουμε μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να γίνει al dente. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: