Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Κούπα σπορέλαιο
1 Κούπα λευκό κρασί
1 Πρέζα αλάτι
1/3 Κούπας ζάχαρη
750γρ. Αλεύρι
1 Κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
1 Κουταλιά σούπας κανέλα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 Αβγό
2 Κουταλιές σούπας γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε μια λεκάνη τη κανέλα, το λάδι, το κρασί, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο λίγο τα αλεύρι, το μπέικιν και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη που να μη κολλάει στα δάχτυλα. Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Πλάθουμε κουλουράκια, στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ταψί και αραδιάζουμε τα κουλουράκια. Ανακατεύουμε το αβγό με το γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: