Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1500γρ. Βύσσινα
1500γρ. Ζάχαρη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα βάζουμε σ ένα μπολ.
  • Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μία στρώση βύσσινο, μία στρώση ζάχαρη και το αφήνουμε σκεπασμένο για 5 ώρες. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βράζουμε για 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Το στραγγίζουμε και βάζουμε το σιρόπι ξανά να βράσει μέχρι να δέσει. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε πάλι τα βύσσινα και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 5 λεπτά. Βάζουμε το γλυκό σε βάζα την επόμενη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: